Meteen naar de inhoud

Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff wint regenachtige 24e recreatief volleybaltoernooi

De winnaars van het 24e recreatief volleybaltoernooi van boven naar beneden: 1e: Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff. 2e: Return of the Schubben. 3: Strijdend ten onder 3
De winnaars van het 24e recreatief volleybaltoernooi van boven naar beneden: 1e: Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff. 2e: Return of the Schubben. 3: Strijdend ten onder 3. Foto: Jeroen Maathuis

Regen zien wij als Stichting Aigenwies wel eens een enkele keer vaker tijdens ons recreatief volleybaltoernooi, maar zoveel als dit jaar? Dat is echt zeldzaam. Het noopte ons tot ingrijpende beslissingen. Wij hadden natuurlijk ook veel liever een stralende zon gezien dan stralende regen. Gelukkig konden er zaterdag alsnog volleybalwedstrijden worden gespeeld en dus konden er aan het einde van de zaterdagmiddag winnaars van het toernooi worden uitgeroepen.

Verslag door webmaster / fotograaf Jeroen Maathuis

Slecht weer en moeilijke besluiten

Een hele week zijn wij aan het voorbereiden geweest met mooi weer. Rijplaten leggen, tent opbouwen, hekken plaatsen, WC’s plaatsen en aansluiten op de waterleiding en riool, frisdrank inslaan en opslaan, enzovoorts, enzovoorts: Alles ging gepaard met prima weer: een zonnetje, niet te warm of te koud en slechts een enkele keer een klein buitje.

Hoe anders werd het weer op vrijdag: vanaf het begin van de middag de hele dag regen en uiteindelijk zelfs onweer. Na eerst een uur uit te stellen hebben we de wedstrijden op de vrijdagavond uiteindelijk omwille de veiligheid van de volleyballers en toeschouwers moeten afgelasten.

De Summer Party kon wél doorgaan en deze startte vervroegd. De Summer Party werd een groot succes met een hogere opkomst dan verwacht. Hier zijn wij uiteraard erg blij mee!

Volop volleyballen tijdens de regen op zaterdag

Na best wat stress, flink nadenken en aanpassingen in wedstrijdschema’s is er het besluit genomen om de voorrondes van de vrijdagavond naar de zaterdagmiddag te verplaatsen, daarna kwartfinales te houden (beste 8 teams naar 1e divisie, plek 9 t/m 16 naar 2e divisie) en vervolgens de halve finales en finales te houden zoals dat op de finaledag altijd gaat. Hiermee hebben wij getracht een nog steeds zo eerlijk mogelijk toernooi te houden en rond 17:30 uur klaar te zijn met de slotfinales.

Zaterdag werd het gelukkig een stukje droger, maar bleven de weergoden ons toch nog wel plagen met geregeld een bui. Iedereen was echter goed voorbereid op de regen: veel toeschouwers hadden een paraplu mee en anderen schuilden onder de tent van de wedstrijdleiding of in onze grote feesttent. Ook volleyballers waren goed voorbereid: dankzij onze waarschuwingen om goed schoeisel te dragen werd veel blessureleed voorkomen. De EHBO gaf aan weinig blessures te hebben hoeven behandelen.

Finales 1e en 2e divisie tegelijk

Vanwege de extra tijd die nodig was om het wedstrijdschema eerlijk te laten verlopen is er besloten om de finales van de 1e en 2e divisie tegelijk te laten verlopen.

1e divisie

In de finale van de 1e divisie stonden “nieuwkomer” Return of the Schubben (voorheen op het toernooi bekend als Hedde Schubben) en Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff tegenover elkaar. Hedde Schubben was in het verleden altijd een sterk team en de terugkeer van dit team gaf dus hoge verwachtingen. Ondanks flinke inspanningen van Return of the Schubben ging Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff er tóch met de winst vandoor.

In de troostfinale van de 1e divisie namen de teams Strijdend ten onder 3 en Donitas 32 het tegen elkaar op. 2 sterke teams, maar toch kwam er een duidelijke winnaar uit naar voren: Strijdend ten onder 3 behaalde de 3e plek van de 1e divisie.

2e divisie

In de finale van de 2e divisie stonden Mooispul.com en Rondje van Henk tegenover elkaar. De finale van de 2e divisie verliep eigenlijk spannender en langer dan die van de 1e divisie: er was uiteindelijk een 3e set nodig om uit te wijzen wie de winnaar van de 2e divisie zou gaan worden. Uiteindelijk ging Rondje van Henk er met de winst vandoor.

In de troostfinale van de 2e divisie werd voor de 3e plek gestreden tussen Boeren onder elkaar en Uitblinkers 2. Hier won Uitblinkers 2.

Overzicht winnaars

Hieronder op een rijtje de winnaars:

1e divisie

1e plaatsHoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff
2e plaatsReturn of the Schubben
3e plaatsStrijdend ten onder 3

2e divisie

1e plaatsRondje van Henk
2e plaatsMooispul.com
3e plaatsUitblinkers 2

Sportiviteitsprijs

De sportiviteitsprijs ging naar: Con en the Coconuts

TOF! Partyband & Marloez Atemlos (Genau wie Helene Fischer)

Het volleybaltoernooi werd weer groots afgesloten met een spetterende feestavond. Dit maal met de inmiddels tot (zoals omroeper Henk het op het podium omschreef) huisband verweven TOF! Partyband en Marloez Atemlos (Genau wie Helene Fischer). Het was weer druk en gezellig met goede diverse muziek.

Tot slot

Het slechte weer vergde een hoop van onze creativiteit om er alsnog een geslaagd 24e recreatief volleybaltoernooi van te maken. Wij denken dat wij daarin geslaagd zijn. Wij zien dat het alsnog een gezellig en sportief toernooi is geworden. Wij danken alle volleyballers, toeschouwers, sponsoren en vrijwilligers voor weer een geslaagd volleybaltoernooi! Wij zien jullie graag allemaal terug volgend jaar op ons 25e recreatief volleybaltoernooi!

Alle gemaakte foto’s moeten nog worden uitgezocht en verwachten wij in de loop van deze week te zullen gaan plaatsen.