PLUS Spithoff Schildwolde

Klik hier voor
alle sponsoren

Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Nieuws
Nieuws » Overzicht » Een groen slotje voor Stichting Aigenwies website
Een groen slotje voor Stichting Aigenwies website

 

Sinds vandaag heeft onze website een groen slotje. In een tijd dat men massaal roept om privacy op het internet en zelfs grootmachten als Google en Firefox verplichtingen gaan stellen aan het gebruik van beveiligde websites om gebruik te kunnen maken van hun diensten kan geen enkele website achterblijven in het aanbieden van een beveiligde website. Zo ook wij niet.

Wat houd een beveiligde website in?

Alle internetverkeer van en naar een website werd vaak onbeveiligd over het internet verzonden. Iedereen die er handig in is kan deze gegevens eenvoudig onderscheppen en zo zien welke pagina je op welke website bezoekt en welke gegevens je op formulieren invult (inlogformulieren, contactformulieren, fora, etc.). Iets wat je liever niet wilt laten gebeuren natuurlijk.

Door een website te beveiligen met een zogenaamde SSL-certificaat wordt alle internetverkeer van en naar een website beveiligd verzonden door het te versleutelen. Iedereen die het verkeer wil onderscheppen krijgt niet leesbare informatie te zien tenzij die gene het ontsleutelingswachtwoord weet. Maak je over dat ontsleutelingswachtwoord geen zorgen, want dat regelt je computer met onze website en ook dat gaat op een veilige manier.

Kan ik nu de website van Stichting Aigenwies nog wel bezoeken?

Ja, grotendeels zul je de website van Stichting Aigenwies zonder problemen kunnen bezoeken.

Er zijn door dat de website wat ouder is echter wel wat uitzonderingen. Over het algemeen zijn dit geen ernstige uitzonderingen. We werken er aan om die uitzonderingen naar verloop van tijd weg te werken. Kom je toch iets tegen dat niet goed werkt en waar van je denkt dat het belangrijk is dast het wel werkt dan vragen wij je dit te e-mailen naar de webmaster op het e-mailadres .

Hoe kan ik de uitzonderingen in de beveiligde verbinding herkennen?

Voor deze uitleg zijn wij uitgegaan van de tot nu toe nieuwste Firefox versie: versie 47.0.1. Voor andere internetbrowsers zoals Internet Explorer, Edge, Google Chrome, Opera, etc. zullen vergelijkbare indicaties in of bij de adresbalk te zien zijn.

Alleen een groen slotje

Zo zien we het het liefst: alleen een groen slotje. Alle onderdelen van de pagina zijn via een beveiligde verbinding verzonden.

Een groen slotje met een grijs uitroeptekentje

Dit is oorspronkelijk een iets minder goed beveiligde website, maar de niet beveiligde onderdelen zijn geblokkeerd en kunnen dus geen schade (gegevens onderscheppen) aanrichten. We werken er aan om de website zodanig te verbeteren dat deze situatie niet meer ontstaat.

Een grijs slotje met een oranje uitroeptekentje

De opgevraagde internetpagina zelf is wel beveiligd, maar op de pagina worden onderdelen getoond die niet vanaf een beveiligde website komt. Op onze website zal dat veelal om nieuwsartikelen gaan. Om historische redenen worden afbeeldingen in nieuwsartikelen niet automatisch aangepast naar de beveiligde website. Ook kan het om pagina's gaan die al wat ouder zijn en gegevens vanaf andere onbeveiligde websites moeten inladen. We werken er aan om de website zodanig te verbeteren dat deze situatie niet meer ontstaat.

 

 
Er zijn (nog) geen reacties bij dit nieuwsartikel.
 
QuickPost
Mededeling
De reactiemogelijkheid bij dit nieuwsitem is uitgeschakeld, je bent niet ingelogd of je hebt geen rechten om te posten in dit topic.