PLUS Spithoff Schildwolde

Klik hier voor
alle sponsoren

Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Nieuws
Nieuws » Overzicht » Artikel 't Bokkeblad: Stichting Aigenwies stopt met volleybaltoernooi ...
Artikel 't Bokkeblad: Stichting Aigenwies stopt met volleybaltoernooi in Hellum

 

We stoppen er mee na het komende volleybaltoernooi. Het hoe en wat lees je hier onder: een artikel uit 't Bokkeblad van woensdag 10 mei 2017.

Stichting Aigenwies stopt met volleybaltoernooi in Hellum

De 19e editie van het prestigieuze volleybaltoernooi van Hellum is meteen de laatste. Het bestuur van Stichting Aigenwies, dat het driedaagse evenement al die jaren organiseerde, stopt ermee. "Het was een moeilijke beslissing, maar we vinden dat het tijd is om het stokje over te dragen. Een opvolger hebben we echter niet kunnen vinden," aldus stichtingsvoorzitter Jan Wolf.

Vorig jaar moest het toernooi het voor het eerst doen zonder de trouwe hoofdsponsor Stichting Woningbouw Slochteren (SWS). Toch kreeg de organisatie ook toen de begroting rond. De negenenveertig teams wisten er weer een prachtig spektakel van te maken. De 19e editie van het volleybaltoernooi, dat dit jaar van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 juli plaatsvindt, zal dus de geschiedenisboeken ingaan als de laatste. Wolf: "We hebben het toernooi al die jaren met veel plezier georganiseerd. Door uiteenlopende redenen hebben we echter besloten te stoppen met de organisatie in de huidige vorm." De betrokken voorzitter houdt daarmee de deur op een kier. "Of en eventueel hoe we verder gaan is op dit moment nog niet duidelijk. Het was een moeilijke beslissing, maar het is ook een beslissing waar we als bestuur achter staan."

Wolf geeft aan dat hij zich nu eerst wil richten op het aankomende toernooi. "We zullen op de laatste dag heus wel een traantje wegpinken. We willen het echter niet te beladen maken en deze mooie traditie gewoon knallend afsluiten. We zijn vol energie om er ook in 2017 weer een geslaagd evenement van te maken. De voorbereidingen zijn reeds in volle gang en de inschrijvingen stromen binnen." Net als in de laatste jaren rekent hij weer op de deelname van het maximale aantal van vijftig teams. "Het programma is rond en belooft weer spectaculair te worden. Zo'n laatste editie geeft bovendien toch een speciaal tintje aan het toernooi. Men moet er dus snel bij zijn, want vol is vol." De finalerondes op zaterdag zullen dit jaar bestaan uit een verliezers- en een winnaars-poule. Tijdens de poulewedstrijden op woensdag en vrijdag wordt er gestreden om een plek in één van de twee poules. Door deze wijziging in de toernooiopzet zullen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, nu alle teams op zaterdag spelen en kans maken op een finaleplek.

Het 19e volleybaltoernooi van Hellum start op woensdagavond 5 juli met de eerste voorrondes. Op vrijdag 7 juli worden de tweede voorrondes gespeeld. Aansluitend kunnen deelnemers en bezoekers los gaan op de 'summerparty', waarvoor de toegang gratis is. Op zaterdagmiddag 8 juli zijn de finalerondes. Het toernooi wordt die avond spetterend afgesloten met live optredens van Diss Nie Okay & De Dikdakkers. Inschrijven voor het volleybaltoernooi kan nog tot 15 mei aanstaande. Voor meer informatie zie www.aigenwies.nl.

Bron: 't Bokkeblad, 10 mei 2017

 

 
Er zijn (nog) geen reacties bij dit nieuwsartikel.
 
QuickPost
Mededeling
De reactiemogelijkheid bij dit nieuwsitem is uitgeschakeld, je bent niet ingelogd of je hebt geen rechten om te posten in dit topic.