PLUS Spithoff Schildwolde

Klik hier voor
alle sponsoren

Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Nieuws
Nieuws » Overzicht » 't Bokkeblad: Recreatief volleybaltoernooi in Hellum wordt tweedaags e...
't Bokkeblad: Recreatief volleybaltoernooi in Hellum wordt tweedaags evenement

 

Recreatief volleybaltoernooi Hellum wordt tweedaags evenement
♦ vrijdag 6 en zaterdag 7 juli ♦

HELLUM ▖ Stichting Aigenwies Hellum gaat door met het organiseren van het recreatieve volleybaltoernooi. Afgelopen voorjaar had het stichtingsbestuur nog te kennen gegeven te stoppen met de organisatie na de editie van 2017, maar door de overweldigende reacties op dat besluit komt er nu toch een vervolg.

"Een toernooi organiseren in de 'grootse' opzet van de laatste jaren kost enorm veel tijd en vraagt veel van de vrijwilligers," zegt stichtingsvoorzitter Jan Wolf. "Dit was voor ons dan ook de reden om te stoppen met de organisatie, althans in deze vorm." Het bestuur van Stichting Aigenwies twijfelde of, en zo ja, hoe het verder zou gaan na 2017 en is daar naar buiten toe ook altijd open over geweest. "Stoppen, een kleiner toernooi of toch doorgaan met de organisatie van het 'grootse' volleybaltoernooi? We wisten het niet." Na de aankondiging dat de 19e editie ook meteen de laatste zou worden, werden Wolf en consorten overstelpt met reacties van deelnemers en bezoekers die het jammer vonden wanneer er een einde zou komen aan de sportieve traditie in Hellum. Na de finale van het volleybaltoernooi kreeg het organisatiecomité, als dank voor hun jarenlange inzet, zelfs een reusachtige beker overhandigd door de deelnemers. "We zijn dankbaar voor en trots op de vele positieve reacties en motiverende woorden van iedereen die ons een warm hart toedraagt. Die hebben ons over de streep getrokken om door te gaan. Vervolgens hebben we onszelf de vraag gesteld of we niet in een andere vorm verder kunnen, mèt behoud van de 'grootse' opzet. Want dat moest het zeker blijven: groots."

Het 20e recreatief volleybaltoernooi gaat er dus komen, maar niet meer in dezelfde driedaagse vorm. "Het toernooi wordt nu een tweedaags evenement," zegt Wolf. Alle poulewedstrijden worden op de vrijdagavond gespeeld. De woensdagavond komt dus te vervallen. Om de poulewedstrijden op één avond te kunnen afwerken zullen de partijen wel iets worden ingekort. Op zaterdag worden, net als tijdens het toernooi van 2017, de finalerondes gespeeld. Hier nemen alle teams aan deel. Wolf: "Zoals in voorgaande jaren staat het sportieve element en de saamhorigheid ook in 2018 centraal."

Ook in het avondprogramma zijn slechts kleine aanpassingen te verwachten. "De summerparty blijft onveranderd op de vrijdagavond. En op zaterdag, na de finalewedstrijden, barst het feestgedruis weer los. Hoe deze avond er exact uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Het belooft hoe dan ook een mooie afsluiting te worden, waarbij iedereen welkom is, ook niet-volleyballers, want het volleybaltoernooi van Hellum is en blijft voor iedereen." De enthousiaste voorzitter benadrukt dat het bestuur van Stichting Aigenwies ervan overtuigd is met deze nieuwe vormgeving het volleybaltoernooi een mooie toekomst te kunnen geven. "Op naar de volgende twintig jaar," lacht Wolf optimistisch.

Het 20e recreatieve volleybaltoernooi van Hellum vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli. Inschrijven kan vanaf 1 april via www.aigenwies.nl. Op de website staat ook alle overige informatie over het evenement. Voor alle nieuwtjes kunt u eveneens terecht op de facebookpagina van Stichting Aigenwies.

Bron: 't Bokkeblad, woensdag 14 februari 2018
Link naar digitale versie van de bron

 

 
Er zijn (nog) geen reacties bij dit nieuwsartikel.
 
QuickPost
Mededeling
De reactiemogelijkheid bij dit nieuwsitem is uitgeschakeld, je bent niet ingelogd of je hebt geen rechten om te posten in dit topic.